Från brunett till blond

Jag vill inleda inlägget med att be er vara så snälla som bara möjligt mot mig nu, när jag delar med mig av dessa fasansfulla spökdjurs-bilder. Ok, till sak nudå. Jag har som nämnt i tidigare inlägg sprungit hos frissan några gånger nu under de senaste veckorna i ett försök att gå från brunett till blondie. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av denna historia, ifall det finns någon som funderar på att göra detsamma och vill få sig en lite bättre aning om hur det går till. Eller ja, hur det gick för mig i alla fall. Vet att jag själv satt och googlade runt innan jag satte igång, så ja, here goes.

Jag har inte färgat mitt hår så väldigt många gånger i mitt liv, utan kanske runt fem-sex gånger på mina snart tjugoen år, där majoriteten av dessa gånger varit hos en frisör. Alla gånger har det varit åt det mörkare hållet, alltså antingen någon mellanbrun eller mörkbrun färg. Senast var i maj, och då bad jag om att få en mörkbrun färg men gick därifrån med nästan svart hår. Sedan dess har jag låtit mitt hår vara, fram tills alltså nu den 24:e januari då vi (jag och frisören som hjälpt mig nu under denna månaden) satte igång att kämpa med att få det blondare. Ni kan ju tänka er vilken extrem utväxt jag hade hunnit få under alla dessa månader, och på mig som i vanliga fall är mellanblond/ljusbrun var det en klart tydlig kant där man kunde se vad som tidigare blivit färgat och vad som var min egen färg.

Första bilden är ifrån när håret fortfarande var nästan svart, de andra visar färgen jag hade mot slutet.

Vad vi började med att göra var att klippa av en bra bit av mitt hår, så redan där försvann en hel del av det som tidigare blivit förstört med hårt sittande färg. Mitt hår var ändå så extremt långt och växer som ogräs, så jag hade inget emot att ta av en rejäl bit om det skulle förenkla det hela. Efter det satte vi igång, där det första hon gjorde var att ha i avfärgning, mest koncentrerat på håret som hade färg i sig från tidigare. Jag är inte helt säker på hur länge jag hade i det, men säkert i en halvtimme till fyrtio minuter. Lustigt nog så blev det i stort sett ingen skillnad alls. Så vad gjorde vi då, om inte testade en gång till med avfärgningen. Lika länge till hade jag i det, och först efter det kunde jag börja ana en viss skillnad. Nu hade jag fått nästan samma färg på det färgade håret som på mitt eget. Stort framsteg. Efter det så gjorde vi en del slingor. Nu var det helt klart blondare än innan, men helt jämnt var det inte, och visst kunde man fortfarande ana en viss kant. Där nöjde vi oss hur som helst för dagen och bokade en ny tid igen den 6:e februari. 1350 kronor är jag ganska säker på att det var jag betalade för dagens äventyr, och där var det alltså klippningen, två avfärgningar och slingor inräknat.

Ganska precis två veckor senare var jag tillbaka igen och hade då hunnit låta mitt hår få vila sig lite. Kanske ska nämna att jag fått höra flera gånger under hela processen att jag har ett väldigt bra och starkt hår, annars vet jag inte om det hade klarat sig såpass bra igenom detta som det gjort, så det är nog inte omöjligt att man kan få göra länge uppehåll än två veckor mellan omgångarna. Denna gången skulle vi hur som helst göra fler slingor, och till skillnad från förra gången så slingade hon i stort sett hela håret nu (paaain!). Vågar absolut påstå att det blev en viss skillnad här. Nu var det mycket blondare än när jag gick härifrån förra gången, men dock så fortsatte den tidigare färgen att klamra sig fast stenhårt, men nu tack vare slingorna så syntes det inte en tydlig kant på samma sätt. Nu såg det mer ut som att det undre håret hade en lite mörkare färg bara, vilket egentligen såg ganska okej ut, men inte precis var vad jag strävade efter. Det såg väldigt lejonman-igt ut tyckte jag, haha. Jag är inte helt säker på hur jag ska beskriva färgen riktigt, men det var väl lite åt det gula hållet, med lite mörkare ljusbrunt nedtill/inblandat. Jag vet att jag fick det lite billigare än jag egentligen skulle haft, och fick betala totalt 500 kronor för denna gång. Vi bokade en ny tid igen cirka två veckor senare, alltså i dag den 21:e februari.

I dag hade vi bestämt oss för att börja bleka den färgade delen av håret direkt, för nu skulle allt den där sista sega färgen släppa. Tappade helt kollen på hur mycket tid som passerade när jag satt där med blekningen i håret, men jag vet att jag hade i den ett bra tag, innan vi bestämde oss för att ta i lite upptill i det ofärgade håret också. Jag ville ha bort den utväxt jag hunnit få under dessa veckor, och jämna till det eftersom det var lite ojämnt och kantigt tack vare att det bara slingats tidigare. Gillar egentligen inte när det är helt blont ner till hårbotten, utan det är ju finare när man har fått en miniliten utväxt i alla fall tycker jag, men det kändes mer rätt att få det gjort från grunden nu. Och så det blir en någorlunda jämn utväxt sedan med. Fick faktiskt en chock när vi sköljt ur håret och jag fick se hur ljust det var. Kunde inte hålla mig för skratt, haha. Visst, det är fortfarande inte helt jämnt, utan lite ljusare här och där, men det tror jag inte heller man kan vänta sig att det ska bli precis. Nu kan man i alla fall inte påstå att det är någon annan färg än blont! Den tidigare färgade delen av håret är fortfarande lite, lite mörkare, men det är ingenting man tänker på sådär jättemycket. Eller jo kanske förresten, med tanke på att det är nästan vitt upptill, haha, men egentligen är nästan hela håret ljusgult/vitt nu, så det smälter liksom ihop rätt bra ändå. Haha! Fast jag kind of gillar det. Om inte annat så får jag lära mig att gilla det, för nu ska jag nog låta bli att röra det på ett tag. Fast jag har dock en sak kvar, för frisören skickade nämligen med mig ett silvershampoo hem som jag ska använda någon/några gånger för att få ur lite av den gula färgen. Fick den gratis faktiskt - himla bussigt av henne! 435 kronor tog hon för blekningen, men jag vet att det egentligen skulle ha kostat mer (plus priset för shampoot med), så det uppskattade jag sjukt mycket.

Tre frisörbesök, på strax under en månad och 2285 kronor hamnar vi alltså kort sagt på. Det är jag inte ett dugg missnöjd med!

Första bilden är ifrån första frisörbesöket, de tre andra är ifrån i dag.

Mathilda |
#1 - - cassandra gigel:

åh så fint :D

#2 - - Wilma Johansson (canonflicka.blogg.se):

Svar; Tack snälla! :) Kram

#3 - - Frida:

Snyggt! :)

#4 - - felicia.:

fint ju!

#5 - - Becka [fotoblogg]:

Åh så otroligt fint!
sv: Åh tack så väldans mycket kära du! Det gör mig så glad att du tycker det.
Fredagskramar. ♥

#6 - - Frida:

Sv: Tack så mycket! :)

#7 - - ♥ LIVELY ~twinflowers~:

Åh du var ju jättefin i brunt hår men nog ännu snyggare i blont! :)

#8 - - Amanda:

Coolt ändå att det kan gå så fort att gå från mörkbrunt till blond (Jag menar, åt andra hållet är ju ENKELT). Speciellt eftersom du hade typ väldigt mörkt färgat innan. Snyggt! ;D

Sv: Huhu, ja me too. Men tur att vi ska se om de tre sista avsnitten igen då (A) Hehe.

#9 - - M A T I L D A ♥:

sv. det var det också, super gott! :))
KRAM

#10 - - Amanda [SPONTAN]:

Det blev jättesnyggt! :)

SV: Tack så mycket :)

#11 - - Sarah Persson:

Gud vad snyggt det blev! :)

#12 - - Becka [fotoblogg]:

sv: Åh, tusen tack finaste du! Det gör mig så glad att du tycker det.
Lördagskramar. ♥

#14 - - Tine:

Vilken fin färg! Själv har jag bara flera skräck historier från flera olika frisörer. :/

#15 - - Emma:

sjukt snyggt!

Upp