kvalitet är allt

Vaknade upp i går och var först helt övertygad om att jag hade feber, eftersom jag några timmar tidigare legat och frusigt i min säng och känt mig helt konstigt. Men när jag väl lyckats ta mig upp märkte jag ganska snart att det inte var så illa längre, och då var det sminkning som gällde och sedan raka vägen till Klädkällaren, där jag inte varit på år och dagar. Blev kvar där i några timmar och tittade på saker innan vi drog oss vidare till IKEA för käk, och sedan en sväng till Maxi på hemvägen. Så det blev allt en välbehövlig dag på stan.

Fika & Mat | | 16 kommentarer
mina favoritserier

Supernatural är min älskling, drog och besatthet. I serien får man följa bröderna Dean och Sam Winchester när de ger sig ut för att ta sig an olika fall, där de bekämpar övernaturliga varelser såsom olika monster och demoner. Jag tycker att den är helt otroligt bra och känns väldigt genomtänkt, realistisk och oförutsägbar. Humorn är också helt underbar. Hittills har åtta säsonger utkommit, och kvaliteten är fortfarande bättre än någonsin. Detta är en serie som man måste se innan man dör.

True Blood är egentligen helt knäpp, men å så fantastisk, haha. Jag har nästan lite svårt för att peka ut precis vad det är som gör att jag älskar denna serie så mycket, utan tror nästan att man själv behöver se den för att förstå. Var och en av karaktärerna är verkligen så otroligt egen, och man får svårt för att inte tycka om dem allihopa. En galen och flippad serie, som i övrigt är otroligt spännande och bra, som man bara måste se.

Band of Brothers är min bebis och älskling. Detta ÄR en av de bästa miniserier som någonsin har gjorts. Till skillnad från många andra krigsfilmer så känns denna så extra personlig och verklighetstrogen på en helt egen nivå. Detta är en serie som har allt. Man får följa Easy Company från deras träning till 101st Airborne Division för den amerikanska armén, genom deras uppdrag under andra världskriget, hela vägen till slutet. Jag vet inte ens hur jag ska börja uttala mig om hur mycket jag älskar den, så se den bara, eller missa den bästa serie som finns. Det är upp till dig.

Sons of Anarchy. Ja, vad har vi här då. Motorcyklar, gäng, garage, vapen, mord, fylla, sprit, bråk, knivar, porr, droger. Detta är nog en av de serier som man antingen hatar eller lär sig att älska. Jag är egentligen inte alls glad i denna livsstil, kan jag inte påstå, men vad jag älskar denna serie och dess personer. Lite sådär blind, se åt andra hållet- kärlek skulle jag vilja kalla det. Serien är väldigt rå och brutal, men samtidigt också mycket mysig och behaglig. Riktigt bra.

Game of Thrones är ett mästerverk. Här pratar vi definitivt om en serie med klass, där allting är uttänkt och välplanerat in i minsta detalj. Man får följa sju olika familjers kamp mot varandra över landet Westeros. Fantastiska karaktärer, fantastiska skådespelare, fantastiska miljöer, allting är fantastiskt. Även denna är en av de mest proffsiga serier som jag någonsin har sett. Grymt bra.

American Horror Story är en riktigt charmig serie. Varje ny säsong får en ny intressant handling och nya karaktärer, men det bästa är att majoriteten av skådespelarna hänger med vidare in i säsongen därpå. En lite smågalen serie med en väldigt mörk humor, mycket spänning och otroliga skådespelarinsatser. Det har bara kommit två säsonger än så länge, och de båda levde helt klart upp till mina förväntningar och var otroligt bra båda två. Skräck, mord, psykopater, humor.

The Walking Dead är en serie som jag gillar starkt. Här får vi följa en grupp människor som kämpar för sin överlevnad i en värld full med zombies. Som vi nog har märkt by now så är ett av de största kraven jag ställer på en serie att det ska kännas någorlunda verklighetstroget, vilket denna serie helt klart levererar. I många andra zombiefilmer så blir zombies väldigt objektifierade och människor går enkelt, skämtandes, eller varför inte skrattandes, och skjuter eller hugger ner dem åt alla håll och kanter, som om det inte vore någonting. The Walking Dead å andra sidan framställer det verkliga tragiska i det hela. Det är sorgligt när någon blir smittad, det är sorgligt att behöva ta död på någon = plus för realitet. Jättebra och spännande serie detta.

Vet du själv någon bra serie som du tror att jag skulle kunna komma att uppskatta, så mottages alla tips tacksamt! ♥

| | 7 kommentarer
weekend

Jag skäms inte alls för de kassa mobilbilderna näe, men sanningen är att jag faktiskt inte har tagit några andra bilder under de senaste dagarna. I torsdags eftermiddag låg jag vid ena stunden vid havet och solade, för att efter en kort stund och några sms senare stressa mig hemåt igen för att fixa i ordning mig och åka och träffa C. Så därav tystnaden fram tills nu, när jag precis steg innanför dörren här hemma igen. Har haft det supermysigt dessa dagar. Vi stack bland annat och såg Frölunda spela i går kväll. Jag tror faktiskt detta var andra gången jag någonsin såg en hockeymatch live (senast var för många herrans år sedan - också Frölunda), så det var himla kul. Speciellt när det blev bråk och de alla låg i en stor hög på isen och brottades, höhö. Så det ska vara. På vägen tillbaka hem till C igen efter matchen så köpte vi med oss både käk, choklad och cola och hade sedan filmmys resten av kvällen!

Dagbok | | 5 kommentarer
Upp