Tre bra filmer

Tre bra filmer jag har sett i helgen. Unstoppable, The Devil's Own och Splice.


Unstoppable. Ett tåg kommer av misstag upp i riktigt hög fart när lokföraren för en stund ska hoppa av för att växla över till ett nytt spår. Tåget är sedan allt för snabbt för att han ska hinna ikapp det igen, så det rullar iväg utan någon människa ombord som kan stoppa det. De gör sedan många försök för att få stopp på tåget, men alla försök misslyckas, och det åker i full fart in mot en stad med en kraftig kurva där det komma att spåra ur. Will och Frank (bild) för då för sig att jaga ikapp tåget med ett lok, för att försöka få stopp på det. Väldigt spännande! (Från 2010).


The Devil's Own. "IRA-terroristen Frankie McGuire (Brad Pitt) flyr undan rättvisan med hjälp av högt uppsatta vänner. Han flyr till New York, där han under namnet Rory Devaney blir inneboende hos polisen Tom O'Meara (Harrison Ford). Allt är frid och fröjd tills Rory börjar rusta för nya terrorattacker och Tom börjar misstänka att allt inte står rätt till med den mystiske hyresgästen." Bra film, men sorglig. (Från 1997).


Splice. Handlar om en grupp forskare som blandar DNA från olika djur för att skapa fram helt nya varelser, som sedan ska kunna användas för att få fram medicin. Två av forskarna (bild) vill börja blanda DNA från djur med människors men förbjuds från att göra det, men gör det ändå i hemlighet. Jag tycker att den första halvan av filmen var bra och väldigt spännande. I den andra halvan flippar den dock ut lite... (Från 2009).

|
#1 - - Amanda:

Unstoppable var bra! Värsta panikfilmen ju. Hehe.

#2 - - Sanna:

Ska jag lägga till dom på min lista också?... :(

Upp