Söndagen den 29 augusti 2010

Hej hå. Jag måste då säga att jag tycker denna helg har känts rätt så lång (a good thing, of course). Det har väl antagligen att göra med den extra dagen jag fått nu varje vecka för resten av trean tack vare mitt sköna schema, så jag nu är ledig på fredagar. Men det kanske också har något att göra med att det bara gått en skolvecka än så länge och inte allting "kommit igång" så värst mycket än. Senare kommer jag väl få sitta med läxor och skoluppgifter hela helgerna, så då kommer väl dagarna försvinna iväg snabbt igen. Nu tack vare att denna helgen känts så lång har jag också då och då för korta stunder nästan glömt bort att skolan faktiskt har kommit igång nu igen efter sommaren. Under helgen har jag inte haft någon riktig koll på om det är fredag eller om det är lördag, om klockan är 18 eller om klockan är 21, precis som det brukar vara för mig under sommarlovet. Jag tycker det är så skönt att inte behöva bry sig om det alls på sommaren, utan man bara är och gör vad man vill när man vill, och man är inte det minsta beroende av tiden. Tänk vad härligt om man kunde ha det så hela tiden?

Fast helt slapp har dock helgen tyvärr inte varit. Jag har suttit med en del läxor och skulle egentligen behövt göra ännu mer, men jag har inte orkat starta igång med allt än. I psykologin hade vi en läxa där vi skulle skriva ett brev och berätta om oss själva - vilka vi är. Jag minns första gången vi fick den läxan, i ettan någon gång, och hur jag tänkte "vilken svår uppgift". För hur enkelt är det egentligen att berätta vem man är? Visst kan man rabbla upp alla de ytliga sakerna saker som vart man bor, om sin familj och sina intressen, för det ger väl den som läser en aning om vem man är, men det säger samtidigt inte speciellt mycket om hur man är som person. Fast jag antar att läraren som ger oss uppgiften egentligen inte vill ha mer än bara en aning om vem jag är ändå. För hur intressant är det att veta? Men under åren har denna uppgift - att berätta om vilka vi är - dykt upp ett flertal gånger och jag känner att jag på något sätt har lärt mig ett bra sätt att svara på det, men samtidigt bara berätta lagom mycket. Nu har jag dock ledsnat på att behöva svara på det, så jag hoppas att detta var sista gången uppgiften dök upp igen.

En annan uppgift jag har suttit med ett par timmar i helgen är läxan vi fått i Filmkunskap. Först och främst ska vi välja ut en film som vi antingen tycker är bra eller tycker är värdelös, sedan ska vi spela upp ett klipp ur denna film i några minuter. Efter det antar jag att vi kommer få berätta varför vi tänker som vi gör om klippet. Anledningen till att det tog en sådan tid för mig med denna uppgift var för jag först inte hade någon aning om vad för film jag skulle välja. Jag letade fram några filmer jag gillade och kollade ut några scener, men ingen kändes helt rätt, tills jag tillslut hittade filmen jag ville ta, och då visste jag direkt vad för några minutrar ur den jag vill spela upp. Dock skulle det inte alls förvåna mig om läraren säger att mitt klipp är "asdåligt", eller något liknande, för det väntar jag mig egentligen att han ska göra. Han brukar alltid chockera en på något sätt och vända allt man gillar/tycker/säger mot en, men det skiter jag fullständigt i. Jag gillar den filmen i alla fall, den är faktiskt riktigt bra, sedan får han tycka vad fan han vill. :} Men mer än bara detta i läxa fick vi, of course. Vi ska också lista 10 filmer vi tycker riktigt mycket om, eller 5 filmer vi tycker är dåliga. Sedan ska vi skriva varför vi tycker filmerna är bra/dåliga, vad de har för genre och nämna några skådespelare som är med i filmerna. Jag har nu valt ut mina tio filmer jag gillar och skrivit upp skådespelare och genre, men jag måste fortfarande fylla i vad jag gillar med filmerna. Jag tyckte det var lite svårt, för när jag skulle börja skriva märkte jag att det var av samma anledningar jag gillade de flesta filmerna, men att skriva samma överallt känns inte så... bra? Så jag får försöka tänka ut något.

Nu anyways hade jag tänkt äta choklad, dricka cola och njuta av vad som är kvar av söndagskvällen. Blir nog att jag snart sätter mig och ser på någon film. Gotta love de långa sovmorgonarna på måndagarna. Börjar inte förrän vid strax innan tolv, så söndagskvällar = myskvällar de med. ♥

Dagbok |
#1 - - Amanda:

Hehe, jag minns när jag hade filmkunskap och fick den läxan med 10 filmer man gillar. Det var då vi kollade mycket på dom The Frisco Kid och Little Big Man så de var med på min lista och det tyckte Ulf var roligt. :POch ja, sen så visade jag ju detdär klippet när han springer efter kycklingen. Tss. Jag är weird.Vilka filmer har du med? :D Erkänn typ Young Guns i allafall? ^^

Upp